Omron RS7 Intelli IT, primul tensiometru automat al tensiunii arteriale la încheietura mâinii, validat clinic pentru utilizare la populația obeză

Omron RS7 Intelli IT, primul tensiometru automat al tensiunii arteriale la încheietura mâinii, validat clinic pentru utilizare la populația obeză
Datorită prevalenței în creștere rapidă a obezității ca o povară a riscului cardiovascular, împuternicirea persoanelor obeze să ia decizii în cunoștință de cauză asupra sănătății lor devine esențială. Acest lucru este acum posibil cu acest nou tensiometru OMRON, a cărui validare clinică pentru utilizare în populația obeză a fost anunțată la Congresul ESC 2018 de la München.

Potrivit Societății Internaționale de Hipertensiune, tensiunea arterială ridicată cauzează peste 10 milioane de decese în fiecare an și este cel mai semnificativ factor de risc care contribuie la decesul global. Acest lucru este deosebit de îngrijorător în cazul persoanelor obeze, deoarece obezitatea este o cauză majoră a hipertensiunii, reprezentând 65-75% din riscul de hipertensiune esențială. În urma unui studiu realizat de Framingham, 78% din hipertensiunea arterială la bărbați și 65% la femei poate fi atribuită creșterii în greutate în exces. Odată cu obezitatea crescând rapid ca o povară a riscului cardiovascular (a trecut de pe poziția a cincea pe a treia între 2000 și 2013), controlul hipertensiunii la persoanele obeze este crucial.

Cu toate acestea, determinarea de valori exacte în acest subgrup cu dispozitive tradiționale a fost până acum dificilă: manșetele mari și extra-mari în majoritatea monitoarelor de presiune sanguină sunt rare, brațele în formă de con fac dificilă sau imposibilă înfășurarea manșetei pe brat în mod uniform (și, prin urmare, tensiunea arterială este supraestimată) și grosimea adipozității subcutanate afectează compresia arterelor și, astfel, poate duce la determinari incorecte.

Acum, OMRON RS7 Intelli IT, extinde tradiția de lungă durată a OMRON de acuratețe și urmărire neîncetată a calității in domeniul dispozitivelor de tensiune arterială la încheietura mâinii. Prin urmare, persoanele obeze vor obține valori exacte ale tensiunii arteriale, pentru a lua - împreună cu medicul lor - decizii medicale și de viață informate. Bineînțeles, este validat și pentru utilizarea în populația generală și manseta se potrivește tuturor persoanelor .

Conform protocolului stabilit de Societatea Europeană de Hipertensiune, validarea clinică a OMRON RS7 Intelli IT, efectuată de Dr. Roland Asmar și prezentată la Congresul ESC 2018 de la München, a demonstrat rezultate exacte echivalente cu cele obținute în cabinetul medicului. În corelație cu aceste rezultate, Ghidul ESC / ESH pentru gestionarea hipertensiunii arteriale - a cărui nouă versiune a fost lansată la ESC 2018 - recomandă utilizarea dispozitivelor pentru încheietura mâinii pentru a măsura cu precizie tensiunea arterială la pacienții obezi.

„OMRON crede cu tărie în necesitatea de a merge mai departe decât simpla obținere a validării clinice în populația generală, dar și în efectuarea de studii pe populații specifice, cum ar fi obeza, femeile însărcinate și pacienții diabetici. Rezultatele validării clinice la persoanele obeze ne-au confirmat puternic convingerile și suntem mândri că oferim dispozitive din ce în ce mai profesionalizate în timp ”, a declarat Lucia Prada, director de marketing al OMRON Healthcare Europe.


O nouă gamă de tensiometre de incheietura ce aduce beneficii unice pentru consumatori
 
Una dintre cele mai frecvente preocupări cu privire la dispozitivele pentru încheieturii mâinii este că o poziționare incorectă afectează precizia determinarii. Nu mai este cazul la tensiometrul OMRON RS7 Intelli IT intrucat este echipat cu un senzor avansat unic de poziționare, cu LED, care clipește dacă brațul nu este poziționat corect. Mai mult, noul OMRON RS7 Intelli IT se sincronizează cu aplicația OMRON connect (astfel încât utilizatorii să își poată urmări progresul în timp) și este complet silențios. De asemenea, include indicator al nivelului tensiunii arteriale, detectarea neregulată a bătăilor inimii, detectarea mișcării corpului și funcția de medie a 3 determinari consecutive, stochează până la 100 de valori determinate pentru 2 utilizatori.

Pe lângă RS7 Intelli IT, OMRON va lansa o gamă complet nouă de dispozitive pentru încheietura mâinii, validate clinic pentru utilizare în populația generală, cu funcții diferite, pentru a răspunde diferitelor tipuri de nevoi și stil de viață. Întreaga gamă este ușor de utilizat pe încheietura mâinii, fără tuburi, tensiometrele sunt mici și portabile, ideale pentru călătorii, elegante și compacte.

Această nouă tehnologie face parte dintr-o serie de evoluții adânc înrădăcinate în moștenirea japoneză a inovației OMRON. Proiectând dispozitive portabile care să fie utilizate în deplasare, OMRON le permite pacienților să obțină informații în timp real asupra starii de sanatate, astfel încât să poată controla corpul lor și să ia decizii medicale și de viață adecvate pentru a trăi fără compromisuri asupra sănătății.

 

###


DESPRE OMRON HEALTHCARE

Angajată să ajute oamenii să trăiască mai activ și să împlinească vieți fără compromisuri, OMRON Healthcare este un lider global în domeniul echipamentelor medicale inovatoare, dovedite clinic, pentru monitorizarea și terapia sănătății.

De peste 85 de ani, OMRON Healthcare s-a străduit să îmbunătățească viețile și să contribuie la o societate mai bună, dezvoltând inovații care îi ajută pe oameni să prevină, să trateze și să gestioneze afecțiunile lor medicale, atât acasă, cât și în practica clinică din peste 117 țări.

OMRON Healthcare este marca globală nr.1 în dispozitive de tensiune arterială, cu peste 200 de milioane de unități vândute, precum și nebulizatoare pentru tratament respirator cu peste 30 de milioane de dispozitive vândute. Categoriile de produse suplimentare ale companiei sunt echipamente de terapie a durerii cu frecvență scăzută, analizoare de compoziție corporală și termometre electronice.

OMRON Healthcare Group are sediul central în Kyoto, Japonia. OMRON Healthcare Europe B.V.este divizia de asistență medicală pentru Europa, Rusia, Orientul Mijlociu și Africa și oferă servicii clienților din peste 74 de țări.

OMRON Healthcare Europe B.V.
Scorpius 33, 2132 LR Hoofddorp, Olanda
+31 (0) 23 55 44 700
info.omronhealthcare@eu.omron.com


Sursa:  www.omron-healthcare.ro
 
 

Suport clienti L-Vi: 9 - 16 (suport exclusiv pe adresa de mail)

0732.153.151 comenzi@omrononline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!