Cel mai bun tensiometru Omron

Cel mai bun tensiometru Omron
Intrucat multa lume ne intreaba care este cel mai bun tensiometru Omron, care este cel mai vandut, ce tensiometru am recomanda etc. ne-am gandit sa realizam acest articol in care sa detaliem subiectul.

Tensiometrele se impart in doua categorii: de brat si de incheietura. Vom analiza pe mai departe doar tensiometrele de brat intrucat cele de incheietura se adreseaza doar anumitor persoane:
  • Celor care au bratul prea gros si nu exista tensiometru de brat cu manseta larga care sa cuprinda bratul
  • Trebuie respectat un protocol de masurare: bratul tinut intr-o anumita pozitie, conform specificatiilor din manual. Masurarea se face doar in pozitie verticala, de aceea nu sunt recomandate persoanelor care sunt in pat (pozitie orizontala). Unele modele prezinta un sensor de pozitionare corecta a bratului, prin urmare aparatele nici nu vor porni daca postura / pozitionarea nu sunt corespunzatoare.
  • Dispozitivele de incheietura sunt considerate tensiometre portabile, motiv pentru care sunt usoare si mici, tocmai pentru a fi la indemana persoanelor care au nevoie de un astfel de dispozitiv oriunde s-ar afla (recomandat celor care calatoresc mult si au nevoie de un astfel de aparat pentru a se masura la nevoie). In mod normal trebuie respectat un protocol de masurare (a fi in repaos cu minim 30 minute inainte de masurare, a nu consuma cafea in prealabil etc), situatii care nu prea se intampla la utilizatorii de tensiometre de incheietura intrucat nevoia ii surprinde in diverse situatii (la munca, in masina, in medii tensionate etc)

Asadar, revenind la tensiometrele de brat, trebuie sa mentionam din start doua chestiuni importante:
•    procesul de determinare a tensiunii arteriale este acelasi in cazul tuturor tensiometrelor de brat Omron
•    toate tensiometrele Omron sunt validate clinic


Prin urmare, un tensiometru nu va determina tensiunea arteriala mai bine decat un altul intrucat toate modelele Omron utilizeaza aceeasi metodologie de determinare a tensiunii arteriale. Diferenta intre produse provine din functiile prezente pe fiecare model in parte: validare pentru femei insarcinate, functii pentru 2 utilizatori, capacitatea memoriei, senzor de miscare, media a 3 masuratori, afisaj dual, tipul mansetei, transfer de date prin Bluetooth catre aplicatia Omron Connect, mansete optionale acceptate (de ex manseta pentru copii / adolescenti) etc.

Un tabel comparativ care evidentiaza aceste functii prezente pe tensiometrele Omron gasiti aici: TABEL


 
Tabel-comparativ-tensiometre-brat-omron

De ce este importanta validarea clinica?
Nu este suficient sa spunem ca aparatele sunt exacte, trebuie dovedid acest aspect. Fiecare model de tensiometru OMRON indeplineste cele mai inalte standarde de precizie si fiabilitate. Validarea clinica ofera liniste sufleteasca nu doar clientilor, ci si medicilor. Ei pot fi siguri ca pacientii lor isi monitorizeaza sanatatea cu aceleasi dispozitive fiabile ca si dispozitivele medicale utilizate in salile de examinare. In concluzie, tensiometrele trebuie validate clinic pentru acuratete.

Importanta dispozitivelor medicale validate clinic
Unii pacienti au afectiuni specifice de sanatate care afecteaza acuratetea masurarii tensiunii arteriale, cum ar fi rigiditatea arteriala la pacientii cu diabet, dimensiunea mansetei la pacientii obezi si modificarile hemodinamice la femeile insarinate. Validarea clinica certifica acuratetea masuratorilor tensiunii arteriale prin testare amanuntita pe aceste grupuri de pacienti. Acest lucru ii ajuta pe profesionistii din domeniul sanatatii si pe pacientii lor sa efectueze masuratori de incredere (la domiciliu).²
Dispozitivele medicale pentru masurarea tensiunii arteriale trebuie sa treaca printr-o validare clinica independenta, asa cum este recomandat de diferite autoritati, atât in general, cât si in populatii speciale, cum ar fi persoanele insarcinate.
Diagnosticul si gestionarea hipertensiunii depind de masurarea precisa a tensiunii arteriale.¹
Validarea clinica certifica acuratetea masuratorilor tensiunii arteriale prin testare amanuntita pe aceste grupuri de pacienti.¹
Toate monitoarele de tensiune arteriala Omron sunt validate clinic pentru acuratete.³ ⁴

1. Stergiou, George S et al. „STRIDE BP: o initiativa internationala pentru masurarea precisa a tensiunii arteriale.” Jurnalul de hipertensiune arteriala vol. 38,3 (2020): 395-399. doi:10.1097/HJH.0000000000002289
2. Alexander, Karen si P. John Clarkson. „Un model de validare pentru industria dispozitivelor medicale”. Journal of Engineering Design 13.3 (2002): 197-204.
3. Topouchian, Jirar, et al. „Acuratetea clinica a Omron M3 comfortR si Omron evolvR pentru masurarea autotensiunii arteriale in sarcina si preeclampsie – validare conform protocolului standard universal.” Sanatatea vasculara si managementul riscului 14 (2018): 189.
4. ASMAR, Pr Roland, si Roland Asmar. „Validarea OMRON RS7R(HEM-6232T-E) la pacientii cu circumferinta bratului ≥ 32 cm conform protocolului international al Societatii Europene de Hipertensiune (ESH-IP).” (2018).


Organismele de validare a tensiometrelor OMRON
Listam mai jos o parte din organizatiile care valideaza aceste tensiometre si linkurile catre baza de date:

Asadar, fie ca va orientati spre modelul compact Omron M2 / X2 Basic ce ofera operare simpla prin intermediul unui singur buton sau modelul Omron M7 / X7 / M500 cu afisaj dual, manseta inteligenta si transfer date catre aplicatia Omron Connect, valorile determinate ale tensiunii arteriale ar trebui sa se situeze in intervalul de precizie mentionat in specificatiile tehnice.
 

Suport clienti L-Vi: 9 - 16 (suport exclusiv pe adresa de mail)

0732.153.151 comenzi@omrononline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!