Identificarea simptomelor astmatice la copiii foarte mici

Identificarea simptomelor astmatice la copiii foarte mici
Copiii astmatici și familiile lor ar trebui să poată trăi o viață sănătoasă și împlinită, fără anxietate. Din păcate, în unele cazuri, copiii mici cu astm sau simptome astmatice pot experimenta o calitate mai scăzută a vieții comparativ cu ceilalti copii. În Marea Britanie, peste 1,1 milioane de copii primesc în prezent tratament pentru astm bronșic¹, cu mii de internari de urgenta fiecare an. Totodata, impactul astmului și simptomele astmatice sunt mai mari la copiii mici decât la alte grupe de vârstă. În special, in cazul copiilor mai mici de cinci ani cu probleme astmatice creste probabilitatea sa necesite asistență medicală de urgenta in comparatie cu cei care suferă de astm (la oricare alta varsta).²

Pentru această grupă de vârstă foarte tânără, responsabilitatea de a identifica o problemă și de a gestiona simptomele se află la îngrijitorul principal sau mamă. Desi în general există o bună conștientizare a astmului, a declanșatorilor și a simptomelor sale, capacitatea de a distinge între cazuri de respirație șuierătoare și alte sunete pulmonare este destul de îngrijorătoare. Doar 18% dintre părinți susțin ca au încredere scăzută în capacitatea lor de identificare a respirației șuierătoare³, si până la 60% nu au reușit să identifice o șuierătura corectă⁴. Copiii mai în vârstă pot și vocalizeaza nevoia lor de inhalator atunci când simt respiratia suieratoare, insa capacitatea parentală de a înțelege aceste simptome in cazul copiilor mici care încă nu pot vorbi exacerbează foarte mult diagnosticarea / detectarea simptomelor astmatice intr-un mod precis și cursul corect de acțiune.

 

1 Asthma UK, https://www.asthma.org.uk/about/media/facts-and-statistics/
2 Moorman JE, Akinbami LJ, Bailey CM, et al. National surveillance of asthma: United States, 2001- 2010. Vital & health statistics Series 3, Analytical and epidemiological studies. 2012(35):1-58.
3 OMRON Paediatric Asthma Segmentation Research Report, Nov. 2016 – data on file
4 Source: OMRON, Literature review of parental understanding of wheeze, 2018
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!