OMRON Healthcare anunță NightView - primul tensiometru automat din lume, de la încheietura mâinii, pentru monitorizarea nocturnă a tensiunii arteriale la domiciliu

OMRON Healthcare anunță NightView - primul tensiometru automat din lume, de la încheietura mâinii, pentru monitorizarea nocturnă a tensiunii arteriale la domiciliu
Până la 1 din 4 persoane cu tensiune arterială normală în timpul zilei pot avea hipertensiune arterială nocturnă.
Măsurătorile tensiunii arteriale (TA) în timpul somnului sunt indicatori mai puternici ai sănătății inimii decât valorile din timpul zilei.
Omron NightView oferă determinari convenabile, validate clinic, ale TA în timp ce dormiți, in confortul casei.

OMRON Healthcare, lider global în domeniul monitorizării și terapiei sănătății, anunță NightView, primul* tensiometru automat al tensiunii arteriale la încheietura mâinii, pentru utilizare la domiciliu, conceput pentru determinari nocturne, în timpul somnului și în timpul zilei, cu precizie validată clinic.

Până la 1 din 4 pacienți(1) cu tensiune arterială (TA) normală în timpul zilei pot avea tensiune arterială ridicată (hipertensiune) pe timp de noapte, cunoscută sub numele de hipertensiune nocturnă. În plus, valorile tensiunii arteriale din timpul nopții sau din timpul somnului sunt factori de predicție mai puternici pentru evenimentele cardiovasculare, inclusiv accidentele vasculare cerebrale și atacurile de cord și chiar decesul, decât valorile din timpul zilei la pacienții hipertensivi(2). Ca atare, o urmărire precisă și ușor accesibilă a TA atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții oferă pacienților hipertensivi și medicilor acestora o imagine mult mai completă a sănătății cardiovasculare și contribuie la reducerea riscului de evenimente cardiovasculare.
Omron-nightview-tensiometru-de-incheietura

Condițiile despre care se știe că cresc riscul de hipertensiune nocturnă includ(2-3):
  • Tulburări ale somnului
  • Diabet
  • Apnee obstructivă în somn
  • Vârsta înaintată
  • Distonie autonomă de stres
  • Insuficiență cardiacă
  • Hipertensiune arterială rezistentă la tratament
  • Insuficiență renală

În ciuda importanței sale cruciale pentru prezicerea evenimentelor cardiovasculare, nu existau tensiometre de încheietura mâinii de utilizare la domiciliu capabile să măsoare tensiunea arterială nocturnă atunci când pacientul doarme. În timp ce monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale (ABPM) continuă să fie standardul de aur pentru măsurarea tensiunii arteriale nocturne, se știe că această tehnică perturbă somnul(4), ceea ce poate avea ca rezultat valori ale tensiunii arteriale care ar putea fi diferite de valoarea reală atunci când pacientul doarme.

Conceput special pentru a oferi pacienților și medicilor o perspectivă totală asupra sănătății cardiovasculare, NightView este echipat cu o manșetă confortabilă pentru încheietura mâinii cu acțiune de pompare complet silențioasă, împreună cu o umflare delicată și un timp de compresie mai scurt în comparație cu ABPM. Fiind un dispozitiv prietenos pentru consumatori, dar validat clinic și vândut pentru uz casnic, NightView permite efectuarea de determinari regulate nocturne și diurne în confortul casei pacientului și cu un impact foarte limitat asupra calității somnului. Un lux despre care ghidurile Societății Europene de Cardiologie spuneau că nu există(3), până acum.

Cum funcționează:
NightView efectuează trei determinari pe noapte, la anumite intervale de timp, pentru a oferi o evaluare mai precisă a valorilor nocturne ale tensiunii arteriale.
Designul unic al manșetei pentru încheietura mâinii asigură că măsurătorile sunt precise chiar dacă încheietura mâinii se rotește în timpul nopții.
Dispozitivul permite, de asemenea, pacienților să înregistreze și să sincronizeze datele de sănătate generate de pacienți prin intermediul aplicației OMRON connect, oferind practicienilor din domeniul sănătății informații avansate despre sănătatea cardiovasculară a pacienților lor.
"Fără un acces fiabil la măsurătorile tensiunii arteriale nocturne, profesioniștii din domeniul sănătății au, de fapt, doar jumătate din imagine", a declarat Lucía Prada, director de marketing al OMRON Healthcare. "Această tehnologie va oferi atât medicilor, cât și pacienților, claritatea, certitudinea și confortul că programele lor de tratament sunt pe deplin optimizate și informate. Nightview marchează un pas important în călătoria noastră spre zero evenimente cardiovasculare. Cu această tehnologie în setul nostru de instrumente, suntem acum mai mult ca niciodată hotărâți să facem din Going for Zero (zero evenimente cardiovasculare) o realitate."

"Dezvoltarea și validarea Nightview, împreună cu proliferarea tehnologiei de calitate medicală în mâinile publicului, contribuie la depășirea provocărilor și limitărilor actuale în relația pacient-servicii medicale", a adăugat Andre van Gils, președinte și CEO al OMRON Healthcare EMEA. "Având în vedere că pacienții sunt acum capabili să furnizeze măsurători fiabile, validate clinic, de acasă, cu o perturbare minimă a somnului, profesioniștii din domeniul sănătății pot fi dotați cu instrumentele și datele de care au nevoie pentru a vedea o imagine mai reală a sănătății cardiovasculare a pacientului."

NightView se bazează pe anii de inovație tehnologică ai OMRON Healthcare în ceea ce privește furnizarea de tehnologie de calitate medicală și ușor de utilizat de către consumatori în domeniul sănătății cardiovasculare.

NightView poate fi achiziționat ca parte a gamei exclusive de produse OMRON Healthcare.
Omron-nightview-tensiometru-de-incheietura-confortabil-silentios

Despre OMRON Healthcare
Angajat să ajute oamenii să trăiască o viață mai activă și mai împlinită, fără niciun compromis, OMRON Healthcare este lider global în domeniul echipamentelor medicale inovatoare, dovedite clinic, pentru monitorizarea sănătății și terapiei.

De-a lungul istoriei sale de 87 de ani, OMRON Healthcare s-a străduit să îmbunătățească vieți și să contribuie la o societate mai bună prin dezvoltarea de inovații care ajută oamenii să prevină, să trateze și să își gestioneze afecțiunile medicale, atât acasă, cât și în practica clinică în peste 117 țări.

OMRON Healthcare este marca nr. 1 recomandată de cardiologii din Europa pentru dispozitivele de tensiune arterială și marca nr. 1 la nivel mondial în ceea ce privește nebulizatoarele pentru tratamentul respirator, cu peste 30 de milioane de dispozitive vândute. Alte categorii de produse de bază ale companiei sunt echipamentele de terapie a durerii cu frecvență joasă, analizoarele de compoziție corporală și termometrele electronice.

OMRON Healthcare Group are sediul central în Kyoto, Japonia. OMRON Healthcare Europe B.V. este divizia de asistență medicală pentru Europa, Rusia, Orientul Mijlociu și Africa și oferă servicii clienților din peste 74 de țări.

Sursa: https://www.omron-healthcare.co.uk, 2011

Referinte:

1 Kario K, Hoshide S, Haimoto H, et al. Sleep blood pressure self-measured at home as a novel determinant of organ damage: Japan morning surge home blood pressure (J-HOP) study. J Clin Hypertens (Greenwich). 2015;17(5):340-348
2 HHS Public Access, Role of Ambulatory and Home Blood Pressure Monitoring in Clinical Practice: A Narrative Review
3 Cappuccio, F. The Role of Nocturnal Blood Pressure and Sleep Quality in Hypertension Management. European Cardiology Review. 2020;15(60).
4 2018 ESC/ESH Guidelines for the management of arterial hypertension https://academic.oup.com/eurheartj/article/39/33/3021/5079119

Suport clienti L-Vi: 9 - 16 (suport exclusiv pe adresa de mail)

0732.153.151 comenzi@omrononline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!