Review Tensiometru Omron Evolv

Review Tensiometru Omron Evolv
Cand vine vorba de auto-monitorizarea tensiunii arteriale, cel mai bun dispozitiv (presupunand o precizie echivalenta) este cel pe care pacientii sunt cel mai dispusi sa-l foloseasca.
 
 
Omron Evolv a devenit acel dispozitiv deoarece combina un design unic, dintr-o singura piesa, cu un display incorporat, cu o tehnica de masurare a tensiunii arteriale mai rapida, mai confortabila, dar extrem de precisa.

Acest aparat de tensiune arteriala foloseste un algoritm inovator prin care masoara mai multe date si elimina interferenta din miscare pentru valori mai precise. De asemenea, a fost proiectat de la inceput fara tuburi si fire, facand din Evolv cel mai portabil dispozitiv pentru determinarea tensiunii arteriale din toate timpurile. In plus, designul elegant, contemporan si simbolurile extrem de intuitive il fac usor de configurat si utilizat. Evolv se conecteaza fara fir, prin Bluetooth, la aplicatia OMRON Connect de pe dispozitivul dvs. inteligent (smartphone / tableta), pentru a urmari si stoca valorile determinate.

Forma si functii
  • Omron Evolv afiseaza un aspect elegant si nu are tuburi exterioare, fire sau conectori. Functioneaza cu patru baterii AAA.
  • Manseta este pre-formata, incredibil de usor de inserat pe brat facand masurarea extrem de simpla. Doar apasati butonul de pornire si dispozitivul incepe imediat sa umfle manseta.
  • La final, rezultatele sunt afisate pe un ecran OLED.
 
Omron-evolv-tensiometru-caracteristici

Omron EVOLV foloseste o tehnica oscilometrica pentru a masura tensiunea arteriala, in timp ce manseta se umfla. S-a dovedit ca aceasta tehnica „in timpul umflarii” este la fel de exacta ca masurarea in timpul deflatiei (dezumflarii mansetei), dar este mult mai rapida. Un studiu care a utilizat „Protocolul standard universal” (dezvoltat recent) pentru evaluarea preciziei dispozitivelor ce montorizeaza tensiunea arteriala a aratat ca Omron Evolv era extrem de precis in comparatie cu sfigmomanometria ce utiliza standardul de aur.

Omron a venit cu niste termeni de marketing usor de inteles in ceea ce priveste caracteristicile dispozitivului si ale mansetei:
  • Tehnologia Intellisense – manseta se umfla la un nivelul ideal pentru fiecare utilizator
  • Manseta Intelli Wrap – Pentru o determinare usoara si precisa a tensiunii
Folosind tehnologia Intellisense, manseta stie cand sa inceteze umflarea; prin urmare, exista o tendinta mai mica de a merge spre presiuni mai mari in comparatie cu tehnica deflationara si un potential mai mic de disconfort din cauza presiunilor mai mari.

Salvarea rezultatelor
Omron Evolv comunica prin Bluetooth cu aplicatia pentru smartphone Omron Connect. Masurarea tensiunii arteriale si a ritmului cardiac (pulsului) sunt transferate cu usurinta in aceasta aplicatie si pot fi vizualizate in timp.
Iata masuratorile tensiunii arteriale si ale pulsului din ultima perioada:
+ Pentru a rezuma de ce sunt atat de entuziasmat de aceast produs:
  • Portabil si compact – design dintr-o singura piesa, fara tuburi sau fire
  • Precizie riguros dovedita – dispozitiv validat clinic
  • Placut estetic
  • Mai rapid si mai confortabil decat aparatele care determina tensiune in timpull umflarii + dezumflarii mansetei
  • Ecran atasat mansetei – nu este necesara o unitate sau smartphone separat
  • Comunica bine cu aplicatia extrem de functionala pentru organizarea sau raportarea masuratorilor in timp (Omron Connect)
  • Usor de utilizat, deoarece nu prezinta cabluri, furtun. Bratul se introduce pur si simplu prin manseta cilindrica
  • Indica atunci cand masuratorile nu sunt de incredere datorita, de exemplu, prea multor articole de imbracaminte sau miscarii din timpul masuratorii.
  • Omron EVOLV arata frumos si este usor de transportat.
  • Dispozitivul este usor de conectat la aplicatia Omron Connect (pentru transferul datelor)
– Aspecte mai putin placute:
  • Pentru a intelege bine diferitele masuratori, aveti nevoie de un smartphone sau o tableta pentru a verifica istoricul.
  • Lipsa modului multi-utilizator (aparatul stocheaza valorile pentru o singura persoana)

Omron EVOLV este usor de plasat pe brat. Un avantaj suplimentar este ca poate fi folosit si peste imbracaminte stransa. Porniti tensiometrul apasand butonul de pornire / oprire. In timpul efectuarii masuratorii puteti vedea simbolul inimii aparand cu intermitente. Simbolul clipeste in acelasi ritm cu bataile inimii tale.
 
tensiometru-omron-evolv-masurare-tensiune-arteriala
 
Aplicatia Omron Connect
Dupa ce ati descarcat aplicatia, trebuie sa o conectati cu tensiometrul. Aplicatia va va indruma pas cu pas cu informatii scrise dar si cu pictograme. Dupa ce ati efectuat o masurare noua, aceasta este trimisa automat catre aplicatie. Daca valorile nu se transfera imediat, puteti glisa ecranul de pe smartphone pentru a incerca din nou (sa trageti cu degetul de sus in jos pe ecranul telefonului). De asemenea, puteti urmari masuratori vechi pentru a vedea daca valorile tensiunii arteriale cresc sau descresc.
Omron Evolv stocheaza 100 de masuratori, deci nu trebuie sa va sincronizati de fiecare data valorile atunci cand il utilizati.

tensiometru-omron-evolv-masurare-tensiune-arteriala-sincronizare-date
Omron-evolv-tensiometru-transfer-date
tensiometru-omron-evolv-masurare-tensiune-arteriala-descarca-aplicatia
 
In concluzie:
Aspectul mai putin placut ar fi lipsa modului multi-utilizator iar acest lucru ar fi putut fi usor evitat. Omron se pare ca s-a concentrat efectiv pe a realiza un aparat cat mai compact cu putinta insa fara a face rabat in privinta preciziei, aparatul fiind validat clinic de catre ESH (Societatea Europeana de Hipertensiune).

 
 
 
 
 
 
 
 
Omron-evolv-tensiometru-tehnologie
tensiometru-omron-evolv-masurare-tensiune-arteriala-demo
tensiometru-omron-evolv-masurare-tensiune-arteriala-display-oled
tensiometru-omron-evolv-masurare-tensiune-arteriala-detalii



 
 
 
 
 
 
 
 
 

Suport clienti L-Vi: 9 - 16 (suport exclusiv pe adresa de mail)

0732.153.151 comenzi@omrononline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!