Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale

Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale
17 mai 2022 este Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale. Această zi are ca scop creșterea gradului de conștientizare a hipertensiunii și promovarea prevenirii hipertensiunii prin încurajarea persoanelor să-și măsoare tensiunea arterială

Ce este hipertensiunea arterială?
Ghidul NICE privind hipertensiunea arterială la adulți subliniază faptul că există aproximativ 5 milioane de persoane cu tensiune arterială nediagnosticată. Hipertensiunea arterială este un factor semnificativ în creșterea riscului de boli cronice de rinichi, boli vasculare, infarct miocardic și accident vascular cerebral. 

Fiind denumită ucigașul tăcut, în multe cazuri, hipertensiunea vine fără simptome sau semne de avertizare. În timp, presiunea acumulată în vasele de sânge duce la acumularea de daune care pot fi prea mari pentru ca sistemul circulator să facă față, ceea ce duce la probleme de sănătate grave, cum ar fi insuficiența cardiacă și accidentul vascular cerebral.

Cifrele tensiunii arteriale
Pentru a interpreta pe deplin valorile tensiunii arteriale, este esențial să înțelegeți cum se măsoară tensiunea arterială. Tensiunea arterială poate fi măsurată prin următoarele două numere:

Valoarea sistolica
Valoarea sistolica este prima valoare afisata pe ecranul tensiometrului dupa efectuarea masuratorii tensiunii arteriale. În timp ce inima dvs. bate, aceasta transferă sângele prin arterele dvs. pe măsură ce se strânge. Forța cu care sângele dumneavoastră se deplasează prin corp creează o anumită presiune asupra vaselor de sânge. Cantitatea de presiune din arterele dvs. în timpul contracției mușchiului cardiac se numește valoare sistolica.

Valoare diastolica
Valoarea diastolica este a doua valoare afisata pe ecranul tensiometrului dupa efectuarea masuratorii tensiunii arteriale. Aceasta indică presiunea din arterele dvs. atunci când inima dvs. se odihnește între bătăi; rezistența la circulația sângelui în vasele de sânge.  În acest timp, inima se umple cu sânge și primește oxigen.

Ambele cifre se măsoară în milimetri de mercur (mmHg).
 
Pentru a vă ajuta să vă monitorizați, să vă controlați și să vă gestionați tensiunea arterială la domiciliu, controlându-vă în același timp dieta, luați în considerare investiția într-un aparat de monitorizare a tensiunii arteriale de înaltă calitate, ca de exemplu un tensiometru Omron, validat clinic și verificați-vă zilnic tensiunea arterială.  

Caracteristici importante ale tensiometrelor Omron:
  • Validate clinic
  • Determinari precise
  • Ușor de utilizat 

Suport clienti L-Vi: 9 - 16 (suport exclusiv pe adresa de mail)

0732.153.151 comenzi@omrononline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!