Durata de livrare: 1
Acest tensiometru are 2 caracteristici principale: măsurarea tensiunii arteriale și înregistrarea electrocardiogramei (ECG sau EKG). Există 3 moduri de utilizare a acestui dispozitiv: doar măsurarea tensiunii arteriale; doar efectuarea ECG; tensiunea arterială și ECG simultan. Accesați secțiunea „Ajutor” din aplicația „OMRON connect” pentru informații suplimentare despre utilizarea aplicației.
IMPORTANT!
Pentru utilizarea acestui dispozitiv este necesar sa detineti un smartphone si sa descarcati aplicatia Omron Connect!
Măsurarea tensiunii arteriale
Acest tensiometru utilizează metoda oscilometrică de măsurare a tensiunii arteriale. Asta înseamnă că acest dispozitiv vă detectează mișcarea sângelui prin artera brahială și convertește mișcările într-o citire digitală.
Înregistrarea electrocardiogramei (ECG sau EKG)
Acest dispozitiv are, de asemenea, un recorder ECG de calitate ridicata, care permite utilizatorilor să înregistreze și să afișeze inregistrari ECG pe smartphone-urile lor cu aplicația „OMRON connect”.
Aplicația „OMRON connect” oferă, de asemenea, rezultatele analizei ECG înregistrate pentru a evalua dacă ritmul cardiac este normal sau dacă sunt detectate fibrilație atrială, bradicardie și tahicardie.
Software-ul și tehnologia ECG, cu suportul AliveCor, sunt încorporate în aplicația „OMRON connect” și fac parte integrantă din tensiometrul OMRON Complete + sistemul ECG.
Dispozitivul este destinat să măsoare doar tensiunea arterială, doar electrocardiograma (ECG) sau tensiunea arterială și ECG simultan.
Dispozitivul este destinat să înregistreze, să stocheze și să transfere ritmuri electrocardiografice cu un singur canal (ECG). Dispozitivul în combinație cu un smartphone, afișează ritmuri ECG și detectează prezența fibrilației atriale, bradicardiei, tahicardiei și ritmului sinusal normal. Dispozitivul este destinat utilizării de către profesioniștii din domeniul sănătății, de către pacienții cu afecțiuni cardiace cunoscute sau suspectate și de către persoanele interesate de mentinerea starii de sănătate (la domiciliu). Dispozitivul nu a fost testat și nu este destinat utilizării pediatrice.
Aproximativ 1 din 4 adulți de vârstă mijlocie dezvoltă fibrilație atrială (AFib), o afecțiune cardiacă frecventă care poate duce la un accident vascular cerebral. AFib (fibrilația atrială) este asociată cu un risc de 5 ori mai mare de accident vascular cerebral și insuficiență cardiacă. Prin urmare, depistarea precoce și începerea timpurie a tratamentului sunt importante. Din păcate, în fibrilația atrială nu apare adesea niciun simptom, iar aceasta nu poate fi neapărat determinată la vizita la medic, deoarece episoadele apar și dispar. Prin urmare, fibrilația atrială nu este adesea diagnosticată.
Acum puteți înregistra și un ECG împreună cu măsurătorile obișnuite ale tensiunii arteriale. Persoanele cu tensiune arterială ridicată au un risc mai mare de fibrilație atrială (Afib). Ambele sunt asociate cu un risc crescut de accident vascular cerebral. În stadiul incipient, AFib apare mai rar și este mai greu de observat. Pentru o mai bună detectare a AFib, se recomandă screening-ul prin ECG cu 1 canal, pe lângă măsurătorile zilnice ale tensiunii arteriale.
Vezi tabel comparativ cu tensiometrele de brat OMRON |
Vezi filme de prezentare in partea de jos a descrierii!
Citirea rezultatului ECG
Când înregistrarea ECG este terminată, rezultatele sunt afișate în aplicația „OMRON connect” (descărcată in prealabil pe smartphone) ca: Possible Afib (posibilă fibrilație atrială), Bradycardia (bradicardie), Tachycardia (tahicardie), Normal (normal), Unreadable (nedeterminat) sau Unclassified (neclasificat).
Nota
Detector de fibrilație atrială
Detectorul de fibrilație atrială detectează posibila fibrilație atrială într-un traseu ECG. După ce înregistrați o ECG, dacă este detectată o posibilă fibrilație atrială, în cadrul aplicației veți primi notificare Possible Afib (posibilă fibrilație atrială). Această constatare nu reprezinta un diagnostic, este doar o potențială constatare pentru o ECG înregistrata. Ar trebui să contactați medicul pentru a revizui orice înregistrare ECG în care a fost detectată o posibilă fibrilație atrială. Dacă aveți simptome sau nelămuriri, contactați un medic.
Fibrilația atrială înseamnă cel mai frecvent tip de tahiaritmie non-sinusală. În fibrilația atrială, impulsurile electrice dezorganizate care își au originea în atriile și venele pulmonare inițiază activitatea electrică în sistemul de conducere al inimii. Acest lucru cauzează ceea ce este denumit în mod obișnuit bătăile „neregulate” ale inimii.
Atunci când o inimă este în fibrilație atrială, cele două camere superioare ale acesteia, atriul dreapt și stâng, tremură în esență în loc să bată eficient.
Acest lucru nu permite golirea completă a atriilor și astfel sângele poate stagna și poate crea cheaguri de sânge.
Acest lucru poate duce la probleme majore de sănătate, inclusiv accidente vasculare cerebrale, atacuri ischemice tranzitorii (AIT) și embolii pulmonare; în funcție de care cameră a inimii are cheagul de sânge în ea.
Aproximativ 15% din accidentele vasculare cerebrale apar la persoanele cu fibrilație atrială. Pe măsură ce populația imbatraneste, crește și incidența fibrilației atriale, care atinge maximum 3-5% la persoanele cu vârsta peste 65 de ani.
Cele mai frecvente simptome ale fibrilației atriale sunt palpitații, amețeli, ritm cardiac rapid, ritm neregulat, un sunet cardiac anormal (S1), dureri toracice, respirație cronică scurtă, presiune venoasă jugulară anormală, oboseală și intoleranță la exerciții fizice. Alte simptome legate de AIT și accident vascular cerebral pot fi simptomele inițiale ale fibrilației atriale. Unele dintre cele mai frecvente cauze ale fibrilației atriale sunt hipertensiunea arterială de lungă durată, bolile cardiace congestive, leziunile valvulare cardiace, infarctele miocardice, istoricul grefelor de by-pass ale arterelor coronare, hipertiroidismul, abuzul de alcool, fumatul, diabetul zaharat și dezechilibrele electrolitice.
Detector de bradicardie
Detectorul de bradicardie detectează bradicardia într-un traseu ECG.
După ce înregistrați un ECG, dacă este detectată bradicardie, veți fi notificat ca prezentand Bradicardie în cadrul aplicației.
Bradicardia înseamnă un tip de aritmie datorată ritmului cardiac mai lent (40-50 bătăi pe minut). Aplicația analizează ECG-urile pentru a detecta ritmul sinusal normal, fără anomalii majore între 40-50 bătăi pe minut.
Detector de tahicardie
Detectorul de tahicardie detectează tahicardia, într-un traseu ECG.
După ce înregistrați un ECG, dacă este detectată tahicardie, veți fi notificat ca prezentand Tahicardie în cadrul aplicației.
Tahicardie înseamnă un tip de aritmie datorată ritmului cardiac mai rapid (100-140 bătăi pe minut). Aplicația detectează ritmul sinusal normal fără anomalii majore la aceste ritmuri cardiace.
Detector normal
Detectorul normal vă notifică ca Normal în cadrul aplicației, atunci când o înregistrare ECG este normală.
Normal înseamnă că ritmul cardiac este între 50 și 100 de bătăi pe minut, nu există sau sunt prezente foarte puține bătăi anormale, iar forma, perioada și durata fiecărei bătăi sunt considerate ritm sinusal normal. Este important să ne amintim că există o gamă largă de variabilitate normală între diferiți indivizi. Modificările in forma sau perioada unui ECG ar putea fi normale pentru o singură persoană, dar din moment ce aplicațiile sunt utilizate de o populație mare și diversă, detectorul Normal a fost conceput pentru a fi conservator cu ceea ce detectează ca normal.
Dacă ați fost diagnosticat cu o afecțiune care vă afectează forma ECG (de exemplu, tulburari de conducere intraventriculară, bloc de ramificație stânga sau dreaptă, sindrom Wolff-Parkinson-White etc.), experimentați un număr mare de premature contracții ventriculare sau atriale (PVC și PAC), va confruntati cu o aritmie sau ati efectuat o înregistrare de o calitate slabă, este puțin probabil să fiți informat că ECG-ul dvs. este normal.
De asemenea, este important să rețineți că detectorul Normal privește întregul semnal înainte de a stabili dacă poate fi declarat normal. Dacă întâmpinați un număr mic de PAC sau PVC într-o înregistrare cu batai normale în ritm normal, detectorul Normal va declara că înregistrarea ECG este normală. Detectorul Normal nu va declara ca normal un ECG cu ritmul cardiac in afara intervalului de 50-100 batai pe minut, chiar dacă ECG are un ritm sinusal normal. Prin urmare, dacă obțineți de obicei rezultate normale, dar faceți un ECG imediat după orice activitate fizică care vă crește ritmul cardiac peste 100 de bătăi pe minut, este posibil să nu obțineți un rezultat normal.
Detector ilizibil
Detectorul ilizibil determină dacă o înregistrare poate fi interpretată cu acuratețe sau nu. După înregistrarea unui ECG, dacă se detectează interferențe, veți fi notificat în cadrul aplicației că pe înregistrarea dvs. nu se poate efectua „Nicio analiză” și vi se vor oferi câteva sugestii pentru obținerea unei înregistrări ECG de bună calitate. Ulterior aveți opțiunea de a salva înregistrarea sau de a încerca din nou. Dacă înregistrarea poate fi analizată, detectoarele de Fibrilație atrială, Bradicardie, Tahicardie și Normal vor rula pe ECG și vă vor informa așa cum s-a descris în paginile anterioare.
Neclasificat
Aplicația poate afișa mesajul Neclasificat pentru o înregistrare ECG care nu a fost detectată ca normală, nici ca posibilă fibrilație atrială, nici ca bradicardie, nici ca tahicardie și care nu este citibilă.
Neclasificat înseamnă că rezultatul nu este Normal, nici Posibil Afib, nici Bradicardie, nici Tahicardie și nu este lizibil.
Rezultatul neclasificat poate reprezenta ritmuri normale, cum ar fi când ritmul cardiac este mai mare de 100 de bătăi pe minut după activitatea fizică sau ritmuri anormale; dacă obțineți în mod constant rezultate neclasificate, vă recomandăm să împărtășiți aceste înregistrări ECG cu medicul dumneavoastră. Puteți trimite înregistrările prin e-mail.
Prudență
Rezultat instantaneu și clar al ECG care vă spune dacă au fost detectate AFib, tahicardie sau bradicardie.
Afișaj pentru citirea tensiunii arteriale, puls și indicatori, cum ar fi înfășurarea manșetei.
Sincronizați fără probleme rezultatele cu aplicația OMRON connect, astfel încât să vă puteți urmări starea de sănătate și să distribuiți valorile cu ușurință medicului dumneavoastră.
Aproximativ 1 din 4 adulți de vârstă mijlocie vor dezvolta fibrilație atrială (AFib), o afecțiune cardiacă obișnuită care poate duce la accident vascular cerebral dacă nu este controlată.
Fibrilatia atriala (AFib) este asociata cu un risc de 5x mai mare de accident vascular cerebral și insuficiență cardiacă, deci este important să detectați și să începeți tratamentul devreme.
Complete ™ de la OMRON, primul tensiometru cu EKG, recunoscut pentru design remarcabil și inginerie
Aplicația OMRON Connect funcționează cu Complete pentru a vă ajuta pe dvs. și pe medicul dumneavoastră să aveți o imagine mai completă a sănătății inimii. Tensiunea arterială și determinarile EKG pot fi stocate, urmărite și partajate cu medicul dumneavoastră pentru a obține mai multe informații și pentru a îmbunătăți tratamentul în timp.
SPECIFICATII TEHNICE
Măsurarea tensiunii arteriale
Înregistrare ECG
Precizia algoritmului Afib: 98% sensibilitate și 97% specificitate1
1. Lau JK, Lowres N, Neubeck L, Brieger DB, Sy RW, Galloway CD, et al. Int J Cardiol. 2013;165(1):193-4
CONTINUT
Producator: Omron. Fabricat in Japonia
Garantie: 2 ani
Adina ilie,
Produs excelent, achizitie rapida, livrare promta chiar a doua zi.
RaspundeA fost util acest review?
1 persoana a considerat acest review util!